mandag 3. mars 2014

I min frie oppgave har jeg valgt å skrive om It`s Learning


 
 
I min jobb som nettlærer bruker jeg daglig It`s Learning.  It`s Learning er vårt arbeidsredskap i Nettskolen i Nordland. Siden jeg stort sett jobber med voksne damer som har liten datakunnskaper, er dette ikke bare enkelt. mange har ikke vært innom skolen på mange år. Jeg pleier å starte med å si at It`s Learning er som «skolen» vår. Det er en del dører som må åpnes før du kommer inn i rett klasserom. 

Litt fakta informasjon om It`s Learning:

  • It's Learning er en nettbasert læringsplattform for undervisning i grunnskole, videregående skole og høyere utdanning.
  • Systemet er en arena for kommunikasjon og samarbeid, samt et verktøy for administrasjon, evaluering og oppfølging av elever/studenter
  • It's Learning er et av de ledende selskaper i Skandinavia som leverer læringsplattformer til skoler og undervisningsinstitusjoner.

 

 It`s Learning er en brukervennlig nettbasert læringsplattform for undervisning, et klasserom på nett eller et elektronisk klasserom der lærere og elever går inn på en nettside. De må logge seg inne med brukernavn og passord, de får så tilgang til sitt «klasserom». Lærerne disponerer en del verktøy for å gi beskjeder, legge ut oppgaver, ta i mot og administrere disse. It` s Learning støtter læringsprosesser, nye læringsformer og gir elevene en bedre kontroll over egen læring. It`s Learning er en arena for kommunikasjon og samarbeid, samt et verktøy for administrasjon, evaluering og oppfølging av elevene. Elevene kan opprette rom der de kan samarbeide med andre lærere eller medelever. De kan også bruke denne plattformen til å levere innleveringer og prøver inn elektronisk, de kan også utføre tester som igjen gir de svar på oppgavene med engang. En elektronisk læringsplattform gir støtte for mer oppfølging av den enkelte elev. En er ikke avhengig av å møte opp fysisk i et klasserom, men kan sitte hjemme å jobbe med skolearbeidet sitt.

6 kommentarer:

  1. Flott informasjon om vårt viktigste arbeidsredskap. Fint å få være med på denne utviklingen

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, syns faktisk its er bedre og lettere å bruke enn fronter.

      Slett
  2. Så bra! Der var du i gang og jeg synes bloggen din er riktig så fin. Masse lykke til!

    SvarSlett
  3. God presentasjon av its learning, som du vil dine elever skal forstå plattformen.

    SvarSlett